onsdag 21 september 2011

Grattis pappa


"Vet du varför jag ritar hjärtan på teckningen som pappa ska få? För att jag tycker ju om honom!"
Så sa lilltjejen när hon ritade en födelsedagsteckning till sin pappa. Men förutom den obligatoriska teckningen ville hon ge honom något annat också, så hon frågade mig om jag hade någon idé. Jag funderade ett tag och sen kom jag på det!
Jag bad helt enkelt lillan att rita en teckning som vi sedan skulle föra över på en av min sambos t-shirtar. (Ja, vi tog faktiskt en av dom tröjorna han redan äger. Snålt kanske vissa tycker, men min sambo har en hel uppsjö av t-shirts plus att vi inte hade tillgång till bil just då och vi var lite ute i sista minuten. Sen gillar ju jag återanvändning också...)
Hur som helst så förde jag över motivet som hon ritat genom att använda mig av en slags kalkeringspapper. Till sist tog jag en svart tråd och sedan turades vi om att brodera motivet. Jag gjorde väl det mesta broderi-jobbet, men designen är lilltjejens egen.
Ni kan ju gissa om hon var stolt när hennes pappa hade tröjan på sig!

Det här tyckte jag var en superskoj idé som kan användas till mycket. Tänk vad gulligt det vore om man exempelvis gjorde så här på sitt barns första huvudfoting, fast kanske på ett kuddfodral som dom sen kan ha på sitt rum...

6 kommentarer:

HellaBellaDesign sa...

Vilken kul idé! Jag är sämst på att sy på maskin men brodera för hand funkar ju. Min fyraårings stilistiskt ritade gubbar skulle göra sig skitbra på en tröja! Fantastiska tårtor gör du också och jag gillar din fina blogg. Hälsn Helena i Umeå

grodismamma sa...

Jag tog sonens huvudfotingar och gjorde screentryck av när jag fick tillfälle på en utbildning.
Tröjor, örngott och små barnt-shirts fick figurerna på sig. Vi gjorde även brickor med gubbarna på!

Superkul presenter!

Anonym sa...

Vilken fantastisk idé. Det vart ur gulligt. Gillar verkligen att läsa din blogg blir fylld av inspiration!

Annefia sa...

Vilken kul ide! Tröjan blev jättefin dessutom.

Louise sa...

Vilken perfekt present till pappan!!! Tröjan blev ju jättefin!!!

Anna sa...

kul idé :)