torsdag 15 september 2011

M90


Innan vi skulle ha kalas nr 2 förra helgen så frågade jag min sambo vad han ville ha för motiv på tårtan. Det var både han och jag som skulle firas eftersom vi båda har eller ska fylla år, och eftersom jag bestämde motivet på förra tårtan så var det ju helt naturligt att han skulle få bestämma denna tårtas utförande.
Aktiv hemvärnssoldat som han är så sa han att han ville ha en tårta med M90 motiv. För er som inte vet vad det är (jag hade då ingen aning) så kan jag berätta att det är ett kamouflagemönster som Sveriges försvarsmakt använder. 
Egentligen blev jag väl inte så fruktansvärt förvånad över att han ville ha just det motivet, och ni som läser min blogg och känner min sambo kan jag tänka inte heller höjde på ögonbrynen särskilt nämnvärt. Problemet var bara att jag inte riktigt visste hur jag skulle göra det rent praktiskt utan att det skulle ta hela dagen.
Tillslut blev det iaf en tårta som blev helt ok. Tyvärr var jag aningen tidsoptimist (än en gång) när jag skulle täcka den så det blev lite stressigt på slutet.
Dock verkar herrn i huset nöjd och tårtan smakade bra så då är väl allt som det borde. 

Tårtan bestod av ljus sockerkaka fylld med apelsinkrokantfluff och glasskräm. Den är spacklad med mjölksmörkräm och täckt med marsipan och lite sugarpaste.

3 kommentarer:

popetotrora sa...

*hahaha* Sjukt rolig ju! :-)

Annefia sa...

Jag har varit gift med en militär en gång i tiden så bara rubriken i sig fick mig att haja till och nog ser det ut som en riktigt M90-tårta alltid. Jag hoppas bara den inte smakade som lukten efter två veckor i fält. LOL

Regina sa...

fina tårtor :) ..och det där tårtfatat föll mig smaken precis!