tisdag 19 juli 2011

"Fusk-cheesecake"


I helgen fick vi besök av ett par goda vänner. Vi grillade och hade det allmänt trevligt.
Till efterrätt bjöd jag på denna skapelse, en "fusk-cheesecake" med hallon.
Det är ett väldigt enkelt recept som jag hittade någonstans på internet för ett tag sedan. Det som är så bra är att den kan göras i ordning ett par timmar innan den ska ätas.

Till ca 4 glas cheesecake behövs:

8 st digestivekex
200 g cremecheese
250 g vanligkesella
0,5 dl florsocker
ca 4 dl bär (ex. hallon, blåbär)

* Blanda kesella, cremecheese och florsocker (gärna med elvisp).
* Tag sedan hälften av smeten och blanda med bären.
* Smula sönder en del av kexen i 4 st glas.
* Varva sedan bärblandningen med cremecheeseblandningen och smulade kex.
* Toppa gärna med några bär och låt stå i kylskåp tills det ska ätas.

Gott och enkelt!

2 kommentarer:

m sa...

Det låter gott!

Petra / Popetotrora sa...

Ser supergott ut! Bra tips!