Eftersom jag hade gjort en tårta till påskfikat så kände jag att det skulle bli lite väl mastigt med stora cupcakes till också, så därför valde jag att göra små mini-cupcakes istället!
Det blev mini-banancupcakes med Baileys frosting (tänk på att korta av gräddningstiden från originalreceptet om du gör mini-cupcakes, mina gräddade jag i ca 9 minuter).
En väldigt god kombination som blev sådär lite "vuxen" i smaken med tanke på Baileysen, inte alls sådär sliskigt söt som vissa frostings har en tendens att bli.
Receptet till frostingen komponerade jag ihop själv med hjälp av lite inspiration från internet och lyder som följer:
100g Philadelphiaost
75g mjukt smör
50g mörk choklad
0,5 dl Baileys
50g florsocker
(ev. 2 tsk vaniljsocker)
Smält chokladen, blanda i övriga ingredienser till en krämig smet och spritsa på dina cupcakes.
3 kommentarer:
Oj de ser helt underbart ut! kanske skulle börja baka igen. Det är ju så kul. Kram
Men jag blir galen!! Du får sluta visa bilder på ljuvligt smarriga cupcakes och tårtor hela tiden! Varje gång jag varit här och kikat så måste jag smyga tillgodisskåpet efteråt för jag blir så sötsugen!
De ser så goda ut, jag tackar för att du delar med dig av receptet :)
Skicka en kommentar