onsdag 20 oktober 2010

Avbrott!


I morse vaknade jag utav att min mamma ringde och frågade om vi också var utan ström?!
"Öhhhh...jag vet inte, jag ska kolla...."
Och mycket riktigt, vi hade drabbats strömavbrott. Min sambo gick in på internet via mobilen och fick reda på att det var något fel i bullerforsens kraftstation, så halva stan var utan el!
Som tur var dröjde det inte så länge innan allt var som vanligt igen, men det är riktigt skrämmande när man tänker på hur otroligt beroende vi är av ström.
Jag tänkte att jag skulle brygga mig mitt morgonkaffe när jag väl hade kravlat mig upp ur sängen, men det gick ju naturligtvis inte så bra...
Och inte kunde jag rosta mig en smörgås, eller dra igång tvättmaskinen, eller titta på tv eller kolla mailen (det hade jag väl kunnat göra genom mobilen, men ni förstår vad jag menar..). Jag ville inte ens öppna kylen eller frysen eftersom jag inte visste hur länge avbrottet skulle vara, och plugga gick inte heller eftersom det arbetet jag håller på med ska skrivas på datorn och sedan skickas in via mailen..

Nog är vi väldigt sköra vi människor, när man tänker efter...
Skrämmande....


Nej, nu får det vara nog med filosoferande.
Dags att dra på sig ytterkläderna och gå ut på en skogspromenad med min vovve!

4 kommentarer:

Helena sa...

Ja det är skrämmande, har man inte öppen spis eller liknande blir det fort kallt. Värst är det väl för kylskåp och frys, dom tåler inte mycket strömavbrott. Hoppas du får en trevlig promenad i blåsten.

popetotrora sa...

Ja, visst e man rätt liten ändå, när nåt sånt där händer. Helt maktlös.

Tur att strömmen kom tillbaka fort i alla fall! :-)

Ha en fin kväll!

Anta sa...

Ja visst är det skrämmande. Hoppas att skogsprommisen med hund blev härlig. Ha det så gott.

Sanne- Mina baktankar sa...

Visst är man lite handikappad utan ström, men ibland kan det vara lite mysigt att inte kunna starta tv, dator osv. (Men det får inte hända för ofta)
Grattis till vinsten på min blogg!
Hör av dig om vilken adress jag ska skicka paketet till!