söndag 12 september 2010

Kittys kusin


Efter att jag hade virkat min första Kitty-figur fick en helt otrolig respons, både via mail och på bloggen.
Det var en stor skara som frågade efter mönster, och en annan som ville köpa färdig figur. Men tyvärr hade jag inte skrivit ner något mönster, så jag kunde varken gör det ena eller det andra..
Men nu har jag virkat Kitty nr 2, (eller "Kittys kusin" som lillan uttryckte det) och faktiskt skrivit ner mönstret den här gången.


Tyvärr är det så att jag varken kan ge ut mönster eller sälja färdig figur eftersom jag då riskerar intrång i copyrighten, och det vill jag verkligen inte!
Jag är ingen expert på hur det ligger till med lagar och så, men det jag kan utläsa utav mina små undersökningar, och för att vara på den säkra sidan så är det nog bäst att jag håller mina Kitty för mig själv...tyvärr...

Jag är dock otroligt glad för allt fint ni har skrivit till mig ang. mina virkade figurer och jag hoppas att ni har förståelse för mitt beslut...

4 kommentarer:

Ilkka sa...

Jag har full förståelse och är helt inne på din linje. Jag vet inte om det är av okunskap eller helt enkelt obryddhet som så många gör både det ena och det andra av uppenbart copyrightskyddade figurer. Jag vågar inte heller även om det förmodligen skulle sälja rätt bra. Dina kitty-mönster skulle definitivt göra det iaf! :)

Clam sa...

Hej! Jag vill bara berätta för alla dem som skulle vilja göra en Kitty att mönster finns på ravelry som gratis mönster :)

Linda sa...

Oj vilken söt Kitty-kusin du gjort! Verkligen härliga figurer!

Länkade annars till din blogg från min blogg, hoppas det är okej!

Höstkramar från Linda

Ewa sa...

Så söta. Min dotter skulle smälla av om hon fick se dem. Hon har bett mig göra en Kitty, men det vart inge bra alls... T.o.m dottern vart missnöjd, och sa att SÅ ser hon inte ut... :-S
Detta med mönster ska man vara försiktig med, och jag harvarit med om att folk använt det jag gjort, utan att fråga ens och lagt ut det som sina egna idéer. Trist.
Vart på Ravelry finns mönstret? Hittade inget gratis, och nedskrivet. Skriv gärna på min blogg.

Mvh
/Ewa