onsdag 8 juni 2011

Bakblogg?!Ja man kan nästan börja tro att detta har blivit en renodlad bakblogg, men så är naturligtvis inte fallet. Det har bara blivit en hel del bakat den senaste tiden, och mellan en pågående renovering av min brors hus och alla andra dagliga göromål (som jobb, tvätt, disk mm.) så har det tyvärr inte riktigt funnits tid till så mycket annat.

Den här tårtan mumsade vi iaf på i helgen då vi hade 6-års kalas för lillan.
Jag fick tydliga instruktioner på hur den skulle se ut. Tårtan skulle vara rosa med vita och rosa blommor och ha en prinsesskrona på.
Under själva skapandet av tårtan kan jag lova att den var på väg ut genom fönstret minst ett par gånger iaf. Jag var lite stressad när jag skulle täcka tårtan (ett stort NONO) vilket resulterade i att marsipanen sprack och krånglade en massa. Men, men...det kan ju inte gå smärtfritt alla gånger.
Tillslut fick jag iaf ihop en skapligt presentabel tårta, och jag tror varken födelsedagsbarnet eller gästerna upptäckte mina små misstag.

Tårtan är gjord av ljus sockerkaka fylld med jordgubbsmousse med vaniljyoghurt och hackade jordgubbar och glasskräm. Den är spacklad med grädde och täckt med marsipan. Dekorationerna är gjorda i sugarpaste och flowerpaste. Tiaran har jag gjort av en 50/50 blandning med flowerpaste och sugarpaste. Om ni vill veta hur så kan ni kolla här.
På tårtan hade jag också monterat lillans namn och ålder med vit sugarpaste framför tiaran, men det tog jag bort på dom här korten...

9 kommentarer:

Mia sa...

Såå fin kan tänka mig att det var pilligt. Men det måste ha varit värt allt arbete när den tillslut blev färdig.

LadyNight sa...

Vilken tårta! En riktig ögonfröjd, hur ska man kunna äta upp något sådant? :P

Bullen sa...

Oj, vilken fin tårta! Ser ju jättepillig ut att göra... Vad duktig du är!

popetotrora sa...

Helt F A N T A S T I S K!!!

Anonym sa...

Hej jag skulle vilja lära mig göra sådana där virkningar på figurer och bakverk men vet inte hur man gör eller vem man ska fråga?! Skulle du kanske kunna kontakta mig och ge lite tips eller länkar så skulle jag bli jätte glad! :)

Min mail är:
linabohman@live.se

Tesa/Therese sa...

WOW WOW WOW!!! Vilken skapelse. Jag är imponera. Helt underbar.
Ha en skön helg!
Kram Tesa

Hemma hos sa...

Hejsan!
Vilken helt underbar tårta, en sådan skulle jag gärna fira med! Underbar...
Ha en fin dag!
MALIN

Emma sa...

Men herregud vilket konstverk!!! Helt underbar :)

Fröken Pyssel sa...

Men shit vad fin! Du är ju helt grym!! Wow, där ligger jag verkligen i lä, jag är helt mållös, men skriver massa ändå, som du märker ;-)