lördag 28 augusti 2010

Lingonbröd

I morse mumsade vi på nybakat lingonbröd till frukost!
Det är ett superenkelt recept som jag fått av min mamma och som jag använt mig ganska flitigt av periodvis. Perfekt om ni - precis som jag - inte äger någon köksassistent, för den här smeten vispar man enkelt ihop med en vanlig elvisp.
Det behövs inte ens någon jäsning eftersom man använder sig av bikarbonat istället för jäst.


Lingonlimpa

2,5 - 3 dl lingonsylt
3 dl mjölk 
 2,5 dl vetemjöl
1 dl vetekli
4 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 150 grader (125 om du har varmluftsugn)
Vispa ihop alla ingredienserna ordentligt, 
smeten ska få konsistensen av en lite tjockare sockerkakssmet ungefär.
Häll upp smeten i en brödform. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme.
 

2 kommentarer:

Helena sa...

Vad gott det ser ut! Ska spara receptet och prova, tycker om enkla recept.

Linda sa...

Ser jättegott ut! Det måste jag verkligen testa!:)

Kram Linda