måndag 16 april 2012

Uppfräschning av hallen


Hallen på övervåningen har varit så långt ner på prioriteringslistan när det gäller renovering så jag har knappt noterat att den existerar. Tapeten skulle behöva bytas, taket skulle behöva målas och golvet rivas ur och läggas nytt. Ja ni kan kanske förstår, det är inte direkt den finaste platsen i huset..
Men jag tänkte för ett tag sedan att det kanske vore på sin plats med en liten uppfräschning iaf!


Taklamporna har jag fyndat på loppis. Då var dom cremevita med en ful plastsladd. Men efter ett par vändor med blanksvart sprayfärg och svartvita textilkablar blev dom som nya. Kablarna är för övrigt inhandlade på Claes Ohlsson till ett mycket förmånligt pris... (59:- st om jag inte minns helt fel)Tavellisterna hade jag sedan tidigare så dom behövde bara monteras.
Syntavlan/optikertavlan har jag gjort själv och jag valde att använda mig av texten till en barnvisa som jag alltid har gillat. Även tavlan med trollsländan är egenkomponerad. Jag letade bara fram en bild på en trollslända som jag gillade (på internet alltså), kopierade den och lade till texten Dragonfly längst ner.
Ett tips när man gör egna "planscher" är att skriva ut det färdiga motivet på ett fotopapper istället för ett vanligt papper. Det har jag gjort på båda mina tavlor och det gör att bilden ser mycket bättre ut.Jag har även införskaffat en byrå på loppis som ska upp i hallen bara den har fått sig en omgång med slipning och målning. Men än så länge är den så ful att den inte vill bli fotograferad.
Men bilder kommer väl så småningom...

2 kommentarer:

vitagavlar.blogspot.com sa...

Wow, vilka snygga lampor!
Kram Lisa

Sofia sa...

Tycker att du hall är superfin... ibland är det en liten uppfräschning som behövs för att man ska trivas å få till de där sista lixom.

Tror jag ska sno dina tips om tavlorna som du hade gjort... Mycket fina!!!!!

/Sofia