söndag 16 oktober 2011

Sockertips

Fick faktiskt ännu en beställning på en fotbollstårta för ett tag sen. Den här gången var det Erik 11 år som skulle firas. Den här tårtan var aningen mindre än de jag gjort tidigare så jag fick ändra lite på proportionerna, men själva utseendet på tårtan var det ingen större skillnad mot tidigare.
Varför ändra ett vinnande koncept liksom...

Tårtan bestod av en chokladtårtbotten fylld med ploppfluff och glasskräm. Den var spacklad med mjölksmörkräm och täckt med sugarpaste.

Sen vill jag även passa på att ge ett litet tips till er därute som funderat på att testa att täcka en tårta med sugarpaste. Jag brukar vanligtvis göra min egen sugarpaste, men den här gången har jag faktiskt använt mig utav Dr. Oetkers sockermassa som jag sprang på när jag var i vår lokala ICA butik här i stan.
Nu har jag inte modellerat någonting med den så jag vet inte hur den är när det gäller att göra figurer och så. Men för att täcka en tårta tyckte jag att den funkade alldeles utmärkt. Dock råder jag er att köpa två förpackningar om ni vill täcka en "normalstor" tårta. Då räcker nog sockermassan till att göra en del dekorering också.
Lycka till!


Ps. Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen på sistone, men min dator vill inte riktigt samarbeta med mig. Det här inlägget har jag kämpat med att lägga upp i snart en vecka...
Men förhoppningsvis ska jag få ordning på problemet inom en snar framtid så att uppdateringarna kan ske när och som jag vill!

2 kommentarer:

Lina sa...

Hej!

Surfade runt för att hitta mönster till att virka lite bakverk mm att ha i ett barnrum och halkade in på din fina blogg. Min undra är, vart hittar du dina mönster? Tips? Eller gör du dem själv? / Lina

Dessi at [Home and desire] sa...

Tusan så läcker!

Jag använde dock Dr. Oetkers SP i somras till en av doptårtorna och upptäckte att den svettades mer än Ballinas... Tyckte även att Ballinas var lättare att arbeta med...