tisdag 11 januari 2011

Nytt i garderoben..


Nu har jag sytt lite igen!
Strax före nyårshelgen komponerade jag denna skapelse till lillan. Det är en tunika sydd i ett stretchigt randigt tyg som jag köpt på loppis någon gång för längesedan..
Det var iaf en ny upplevelse för mig att sy i en sån här typ av tyg, tidigare har jag ju bara sytt kläder till lillan i stumt bomullstyg. Jag har inte heller sytt fast mudd i halsringningen förut, men jag tycker faktiskt att det blev ganska bra.
Mönstret har jag gjort själv genom att rita av en befintlig klänning och en tunika och sedan lagt ihop och modifierat. Ska jag vara helt ärlig så trodde jag aldrig att det skulle bli något som gick att använda, men lillan har redan haft den på sig en gång och den passade faktiskt riktigt bra!
Tyget till stjärnan kommer från en gammal t-shirt och mudden är rester från ett annat projekt.

Det här gav verkligen mersmak och nu laddar jag för fullt inför nästa sömnadsprojekt!

4 kommentarer:

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Fint! Är imponerad. Jag kan på sin höjd sy raka fållar till gardiner och kuddfodral, lite lapptäcksteknik, men thats it!
Skulle vilja kunna sy kläder, men det blir inte ens en tumme när jag provar..hihi..
Å nu har jag inte ens en symaskin..så nu blir det inget sytt alls..

Susanne

sachasächali sa...

Pretty shirt!!! i love stars stripes
!
greetings from switzerland, daniela

Linnéa sa...

Ååå...vad det suger i sytarmen när jag ser detta! Var jättelänge sedan jag hade tid för att sy. Blir ju inte enklare av att symaskinens "trampa" ligger nedpackad i någon av alla gamla flyttkartonger som står oupppackade i föräldrarnas garage för tillfället. När jag väl flyttar till sommaren ska jag se till att få iordning ett ordentligt syrum, Längtar! Tack för inspiration!

Evasleva sa...

Vad roligt att det blev så bra på en gång! Jag kanske också ska våga mig på att sy i stretchigt material. Jättefint blev det ju.

har just hittat hit. Jag ska fortsätta att kolla lite på allt fint du har här!